Show-ul gadgeturilor de la Las Vegas, Consumer Electronics Show 2014, incepe oficial abia marti, dar marile companii au inceput deja lansarile. Nici LG nu sta deoparte. Coreenii au anuntat ca vor reinvia sistemul de operare WebOS. Dar nu va fi folosit pentru telefoane ci pentru linia de smart TV-uri.

LG a cumparat WebOS de la HP in urma cu aproape doi ani. Sistemul bazat pe Linux a fost initial dezvoltat de Palm in 2010. LG vrea sa revigoreze acum WebOS, si sa se axeze pe trei mari functionalitati: conectare simpla, trecere facila de la o aplicatie la alta si posibilitatea de a descoperi usor aplicatii si continut nou.

Functia “Simple Discovery” va oferi acces la magazinul nativ de aplicatii, dar si la servicii online precum Amazon Instant Video sau Twitter. Dunctia “Simple Switching” va permite utlizatorilor sa profite de multitasking, in timp ce “Simple Connect” va incerca sa ii obisnuiasca pe posesorii televizoarelor inteligente cu accesul la internet printr-un personaj animat care va purta numele “Bean Bird”.

In ciuda esecului comercial al WebOS, LG a  pastrat cateva din caracteristicile acestuia pentru actualele televizoare inteligente. Pe viitor insa, coreenii vor ca peste 70% din modelele lor de smart TV-uri sa ruleze acest sistem de operare. WebOS va fi lansat mai intai in Coreea de Sud, apoi in SUA si Europa.