Samsung a prezentat la targul de tehnologie CES Las Vegas noua sa tableta Galaxy NotePro, dar si 3 astfel de gadgeturi din gama TabPRO. NotePro are ecran cu o diagonala de 12,2 inch, in timp ce TabPRO vine in 3 variante, cu ecran de 12,2", 10,1" si 8,4".

Dam startul unui an in care Samsung isi stabileste cu adevarat pozitia de lider pe piata tabletelor - JK Shin, CEO al diviziei IT & Mobile a Samsung 

Samsung Galaxy NotePro si TabPRO vin in premiera cu ecranul de 12,2" WQXGA Widescreen (16:10), care se lauda cu o rezolutie de peste 4 milioane de pixeli (2.560x1.600). Cele doua gadgeturi au un design elegant, subtire, premium si extrem de portabil.

Ecranul este suficient de mare pentru a putea fi impartit in patru ferestre diferite. Se poate face asta cu functia QuadView. Utilizatorii se pot folosi de S Pen pentru a selecta si copia continutul dintr-o fereastra in alta. De asemenea, tastatura virtuala este mai comod de utilizat datorita spatiului mare.

Samsung S Pen, inclus cu GALAXY NotePro, ofera functii precum Action Memo, Scrapbook, Screen Write si S Finder. Cu Pen Window, prin simpla desenare a unei fereastre de orice dimensiune pe ecran, utilizatorii pot accesa instantaneu aplicatii precum YouTube sau calculatorul.

Utilizatorii pot accesa si controla cu usurinta dispozitivele de acasa sau PC-ul de la birou direct prin intermediul GALAXY NotePro sau TabPRO de la distanta, datorita functiei Remote PC. 

GALAXY NotePro si TabPRO includ, de asemenea, aplicatia Cisco WebEx Meetings preinstalata, cea mai buna solutie pentru conferinte web din industrie, spun cei de la Samsung. Acum, pentru prima data pe tabletele Android, utilizatorii pot distribui orice pe ecranul lor sau pot initia o intalnire WebEx cu persoane din lista lor de contacte. Samsung e-Meeting le ofera utilizatorilor posibilitatea de a distribui continut in timpul unei intalniri, fara a fi nevoie ca acestia sa acceseze un server central sau o retea.

Linia Samsung GALAXY NotePro si TabPRO va prezenta diverse optiuni de conectivitate: Wi-Fi, WiFi si 3G sau Wi-Fi si LTE, disponibil la 16/ 32/ 64GB + MicroSD (pana la 64GB).

Utilizatorii pot alege intre GALAXY NotePro de 12.2 inch, care vine cu un S Pen inclus, si GALAXY TabPRO care vine in 3 variante, de 12.2 inch, de 10.1 inch si de 8.4 inch, care nu includ S Pen.

Pentru aceste tablete, exista accesorii optionale precum: tastatura Book Cover Keyboard, diverse coperti Book Covers, USB LAN HUB, tastatura Universal BT si mouse-ul S Action (accesoriile pot varia in functie de modelul produsului).