Samsung Romania a inaugurat o clasa digitala, luni, la Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" din Timisoara, urmand ca marti sa repete evenimentul la Colegiului „Costache Negruzzi” din Iasi. elevii au primit tablete, dar si o metoda de lucru interactiv care ii ajuta sa inteleaga mai bine materia predata, si care ii permite profesorului sa monitorizeze mai bine activitatea fiecarui elev.

Cele doua noi clase digitale fac parte din proiectul „Smart Classroom”, initiat anul trecut. Prima clasa SMART a fost deschisa in cadrul Scolii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din Bucuresti, in septembrie anul trecut. Proiectul celor de la Samsung s-a facut impreuna cu Ministerul Educatiei

vrem sa contribuim la dezvoltarea abilitatilor digitale ale tinerilor, atat de necesare pentru job-urile de astazi si maine -Mihaela Stanoiu, Samsung Romania

Proiectul celor de la Samsung presupune gadgeturi de ultima ora, dar si softuri educationale. Fiecare clasa digitala a primit 31 de tablete Samsung GALAXY Note 10.1, un E-Board, un Smart TV si doua laptop-uri. In plus, elevii de clasa a XI-a si a XII-a vor putea studia cursul optional „Succesul profesional”, dezvoltat de catre Junior Achievement, iar digitalizarea sa in format HTML a fost facuta de Read Forward.

Proiectul Smart Classroom faciliteaza comunicarea in timp real dintre profesori si elevi si incurajeaza schimbul de experienta cu alte licee, printr-o platforma cloud.

Samsung Electronics Romania si Ministerul Educatiei Nationale au semnat in luna iunie 2013 un parteneriat pentru amenajarea unor sali de clasa Smart in liceele din Bucuresti, Timisoara si Iasi cu echipamente IT de ultima generatie. 

Pentru a desemna liceul care sa beneficieze de o clasa digitala, elevii timisoreni si ieseni au fost provocati sa-si dovedeasca creativitatea si abilitatile digitale printr-un material video de doua minute, in care sa arate de ce liceul lor merita sa beneficieze de o solutie completa destinata invatamantului digital – Smart Classroom.