Calatoria, planuita in colaborare cu International Lunar Observatory Association si Moon Express, ar putea dezvalui daca locul este bun pentru o baza permanenta.

Doua companii private isi vor unii fortele pentru prima misiune la polul sudic al singurului satelit natural al Terrei. Aceasta ar urma sa aiba trei ani mai tarziu, in cadrul ei fiind programata instalarea unei antenei cu o lungime de doi metri si a unui telescop in punctul cel mai inalt al marginii craterului Malapert.

Ideea amplasarii unui telescop pe Luna nu este noua, pana acum nereusindu-se acest lucru din cauza faptul ca amplasarea optima a satelitilor care sa transmita imaginile acestuia catre Pamant este grea de realizat. Cele doua firme implicate in actualul proiect planuiesc si ridicarea unei baze permanente in acelasi loc in cel mult 10ani, scopul fiind atat cercetararea cat si divertismentul (calatoriile in scop turistic).

Se estimeaza faptul ca locul de langa craterul Malpert are o temperatura mult mai "suportabila" decat alte zone ale Lunii. Telescopul se va "bucura" de soare 90% dintr-o zi lunara (doua saptamani pamantene).
 

Share articol: