Acesta intenționează să călătorească alături de fratele său, Mark și a făcut anunțul într-o postare pe Instagram. Lansarea programată luna viitoare va avea loc la aproximativ două săptămâni după ce miliardarul intenționează să renunțe la funcția de director executiv al Amazon.com.

„De când aveam cinci ani, am visat să călătoresc în spațiu”, a spus Bezos în postare. „Pe 20 iulie, voi face această călătorie cu fratele meu. Cea mai mare aventură, cu cel mai bun prieten al meu.”

Blue Origin este una dintre companiile care vor face turism spațial. Blue Origin scoate la licitație un loc pe racheta New Shepard pentru zborul din 20 iulie, o călătorie de 11 minute în spațiul suborbital care va atinge o altitudine de aproximativ 100 de kilometri (62 mile). Un singur loc va fi disponibil pentru cumpărare pe acest zbor, iar încasările vor fi direcționate către o fundație Blue Origin care promovează educația.

Licitația pentru acel loc a ajuns deja la 2,8 milioane de dolari luni dimineață, potrivit site-ului companiei, și se va încheia pe 12 iunie. Acesta va fi al 16-lea zbor al Blue Origin.

Reprezentanții Blue Origin au declarat că cei care vor cumpăra bilete vor avea o experiență de patru zile, incluzând trei zile de pregătire de zbor la locul de lansare al rachetei, lângă Van Horn, Texas. Blue Origin a construit spații de cazare, inclusiv un restaurant. Capsula spațială va fi o experiență de clasa întâi, cu scaune din piele, concepute pentru a amortiza forța gravitațională. Capsula are, de asemenea, „cele mai mari ferestre din istoria navelor spațiale”, potrivit site-ului Blue Origin, astfel încât pasagerii să poată admira priveliștea. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: