Michael Ranger a publicat pe Reddit un clip în care prezintă o reconstituire a imaginile pe care le-a putut admira Aldrin pe Lună.

În acest scop, Ranger a folosit clasica fotografie făcută de Neil Armstrong, în care se vede colegul său, Buzz Aldrin. În casca acestuia se reflectă o imagine panoramică a zonei, exact așa cum o vedea astronautul în acele momente.

Prin Photoshop, Michael Ranger a retușat cadrul din vizor, astfel încât acum este foarte clar ce putea admira Aldrin în timp ce se afla pe Lună.

Astfel, îl putem vedea pe Neil Armstrong stând pe suprafața Lunii și făcând poze colegului său, iar în colțul din dreapta sus poate fi observat Pământul, sub forma unui mic punct.

Fotografia care a făcut posibil proiectul este publică și se găsește în Arhiva Apollo, unde se află în total 9.200 de imagini realizate în timpul misiunilor pe Lună. Toate acestea sunt scanări digitale, la rezoluție mare, realizate după cadrele surprinse de astronauți pe o peliculă.

Acesta este primul proiect care arată exact ce au văzut astronauții în timpul misiunilor selenare, pentru că toate fotografiile publicate până acum prezintă doar urmele lăsate de ei în sol sau cadre cu Buzz Aldrin stând pe suprafața satelitului natural al Pământului.