Stiri Stiinta

27 noiembrie 2021 22:18 Cercetătorii au demonstrat care sunt semnalele biologice ale atracției umane
O echipă de cercetători de la Universitatea Leiden și una de la Universitatea din Birmingham au descoperit că atunci când doi oameni sunt atrași unul de celălalt, ritmul cardiac tinde să se sincronizeze, iar palmele să transpire.
Cercetătorii au demonstrat care sunt semnalele biologice ale atracției umane
27 noiembrie 2021 22:11 Efectul surprinzător pe care mirosul capului bebelușilor îl are asupra adulților. Diferă de la femei la bărbați
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de Știință Weizmann sugerează că o moleculă secretată de oameni, și poate în special de bebeluși, joacă un rol social important: reglarea agresiunii la adulți.
Efectul surprinzător pe care mirosul capului bebelușilor îl are asupra adulților. Diferă de la femei la bărbați
25 noiembrie 2021 08:47 Adezivul elastic - poate sigila rănile în 60 de secunde
Cusăturile sunt metodele tradiționale de închidere a inciziilor și rănilor chirurgicale în situații de urgență. Cu toate acestea, ele pot fi inadecvate în intervențiile chirurgicale complexe și nu pot face o etanșare bună pe o rană. 
Adezivul elastic - poate sigila rănile în 60 de secunde
25 noiembrie 2021 08:33 Un obiect misterios zărit pe cer în urmă cu decenii întregi ar fi fost chiar cea de-a Noua Planetă a Sistemului Solar 
Una dintre cele mai intrigante întrebări despre Sistemul nostru Solar este aceea referitoare la existența unei a Noua Planete, un corp ceresc care ar avea nevoie de 20.000 de ani pentru a-și parcurge orbita în întregime. 
Un obiect misterios zărit pe cer în urmă cu decenii întregi ar fi fost chiar cea de-a Noua Planetă a Sistemului Solar
22 noiembrie 2021 17:34 Cum ne afectează pandemia sănătatea psihică? Interviu cu psihoterapeutul Răzvan T. Coloja
Stările de anxietate și depresie s-au înmulțit foarte mult de la începutul pandemiei COVID-19, atât în rândul persoanelor sănătoase, cât și în rândul celor care suferă de tulburări psihice.
Cum ne afectează pandemia sănătatea psihică? Interviu cu psihoterapeutul Răzvan T. Coloja
22 noiembrie 2021 09:39 Astronomii lansează o nouă misiune pentru a descoperi dacă există și alte planete care ar putea susține viața
Telescopul Toliman va fi lansat pe orbita Pământului pentru a căuta planete din sistemul stelar Alpha Centauri care ar putea susține viața.
Astronomii lansează o nouă misiune pentru a descoperi dacă există și alte planete care ar putea susține viața
20 noiembrie 2021 21:55 Caz extrem de rar. Medicii au descoperit a doua persoană din istorie care s-a vindecat natural de HIV 
O femeie din Argentina a devenit a doua persoană din lume care se vindecă de infecția cu HIV, fără să fie supusă unui tratament cu celule stem. 
Caz extrem de rar. Medicii au descoperit a doua persoană din istorie care s-a vindecat natural de HIV
17 noiembrie 2021 21:17 Australia a organizat prima cursă între două mașini zburătoare. VIDEO
Airspeeder, startup-ul care vrea să lanseze o gamă de mașini de curse zburătoare, a realizat prima astfel de demonstrație în Australia de Sud. 
Australia a organizat prima cursă între două mașini zburătoare. VIDEO
17 noiembrie 2021 21:15 Un nou implant cerebral îți permite să scrii cu puterea minții
Oamenii de știință de la Stanford au dezvoltat un implant cerebral care permite oamenilor care au membrele superioare paralizate să „scrie” până la 90 de caractere pe minut, doar cu puterea minții. 
Un nou implant cerebral îți permite să scrii cu puterea minții
16 noiembrie 2021 17:34 Cercetătorii au inventat bandajul inteligent. E uimitor ce poate face!
Oamenii de știință de la Universitatea din Bologna au creat un bandaj special, care îi anunță pe medici când o rană s-a vindecat complet.
Cercetătorii au inventat bandajul inteligent. E uimitor ce poate face!
16 noiembrie 2021 17:27 Căutarea informațiilor pe Google îi face pe oameni să se creadă mai inteligenți decât sunt
Un studiu recent, realizat de cercetătorii de la Universitatea Austin din Texas, arată capcana în care cad mulți oameni obișnuiți să se informeze online.
Căutarea informațiilor pe Google îi face pe oameni să se creadă mai inteligenți decât sunt
13 noiembrie 2021 10:28 Descoperire fabuloasă a cercetătorilor într-un diamant. Provine de la o adâncime de peste 600 de kilometri
În vreme ce oamenii luptă pentru a ajunge cât mai departe în spațiul cosmic, există, încă, locuri care se află mult mai aproape de noi și care rămân inaccesibile. 
Descoperire fabuloasă a cercetătorilor într-un diamant. Provine de la o adâncime de peste 600 de kilometri
13 noiembrie 2021 10:21 Suprafața Lunii are suficient oxigen pentru a susține viața pentru miliarde de oameni, timp de 100.000 de ani 
Odată cu evoluția tehnologiei, lumea științifică investește din ce în ce mai mult timp și mai mulți bani în tehnici care să permită utilizarea eficientă a resurselor spațiale. Iar principala misiune este aceea de a găsi cea mai bună modalitate de a produce oxigen pe Lună. 
Suprafața Lunii are suficient oxigen pentru a susține viața pentru miliarde de oameni, timp de 100.000 de ani
11 noiembrie 2021 14:52 Strategii care te ajută să vinzi eficient
Relațiile dintre comercianți și clienți evoluează și se adaptează. Procesul trebuie să fie unul echilibrat, care să servească, în egală măsură, interesele ambelor părți. Sunt mai multe variante care pot activa acest mecanism, cu beneficii reciproce. Mai jos sunt câteva soluții care se pot aplica ușor.
Strategii care te ajută să vinzi eficient
8 noiembrie 2021 21:34 9 orașe care vor fi înghițite de ape până în 2030 
Nivelul mărilor și oceanelor este în continuă creștere și există câteva metropole care riscă să fie înghițite de ape în deceniul care urmează. 
9 orașe care vor fi înghițite de ape până în 2030
Modifică Setările