Samsung Galaxy S5 se va lansa pe 24 februarie, in perioada Mobile World Congress de la Barcelona. Smartphone-ul trebuie sa vina cu dotari de top si cu cateva artificii tehnologie pentru a se impune pe piata in fata concurentei, iar cei de la Samsung stiu acest lucru.

Specificatiile lui Samsung Galaxy S5 aparute pana acum pe Internet pe surse neoficiale vorbesc despre un ecran de 5,24 inch Super AMOLED la rezolutia 2560x1600 pixeli. Asta inseamna o densitate de pixeli de 560. Cat de mult va conta ingramadirea pixelilor, ramane de vazut. Avem insa o idee legata de cum va arata ecranul telefonul, mai exact noua interfata TouchWiz.

Cipul va fi probabil un Snapdragon 805 sau un Exynos 6. Deocamdata nu stim mai multe aici, insa cel mai probabil memoria va fi de 3 GB de RAM, potrivit zvonurilor. Capacitatea de stocare a telefonul va fi de 32 sau de 64 GB. In cazul bateriei, se vorbeste de 3200mAh.

Camera principala va fi de 16MP, iar cea secundara de 3,2MP. Cel mai probabil, Samsung Galaxy S5 nu va filma clipuri UHD, anunta gsmarena.

Specificatiile acestea toate par posibile, insa nu este nimic iesit din comun. Senzorul de amprenta despre care se vorbeste, a fost deja integrat de Apple pe iPhone 5S. 

Toate aceste specificatii trebuie dublate insa si de softuri inovatoare. In caz contrar, telefonul nu e cu nimic mai destept decat modelul precedent.

La cum arata lucrurile, lui Samsung Galaxy S5 s-ar putea sa ii lipseasca asul din maneca, acel artificiu care sa duca ideea de smartphone la urmatorul nivel. Totusi, in momentul de fata, specificatiile lui sunt la nivel de speculatii, pentru ca sud-coreenii n-au anuntat nimic oficial. 

Poate lansarea va fi una cu totul speciala, iar smartphone-ul Samsung Galaxy S5 ne va surprinde.

Aici gasiti Cele mai tari fotografii-concept cu Samsung Galaxy S5.