La doar o zi dupa ce au aparut zvonurile ca Samsung va lansa smartphone-ul Z1 in India in aceasta saptamana, telefonul a fost lansat avand un pret de 5.700 de rupii (aprox 92 de dolari). Este primul telefon al companiei avand sistem de operare Tizen si este disponibil in culorile alb, negru si rosu.

Samsung Z1 are un procesor Spreadtrum SC7727S dual-core 1.2GHz si Mali 400 GPU. Telefonul vine cu un ecran de 4 inch WVGA si are Tizen OS 2.3. Telefonul 'de buget' al celor de la Samsung vine cu 768MB de RAM si 4GB spatiu de stocare, putand fi marit pana la 64GB cu un card microSD. Are o camera principala de 3.1MP si una secundara VGA, bateria fiind de 1500 mAh. Alte functii includ suport dual-SIM, precum si Bluetooth, Wi-Fi, GPS si conectivitate 3G.

In partea de software, smartphone-ul are o protectie AntiVirus, functia Ultra Power Saving Mode pentru a mari durata de viata a bateriei, si acces gratuit la Hungama pentru 3 luni, precum si continut premium in Club Samsung. De asemenea, permite trimiterea unei alerte SOS, lucru care poate fi facut prin apasarea butonului power de 4 ori.

Samsung Z1 este primul telefon cu Tizen, compania urmand sa lanseze in viitor si televizoare cu acest sistem de operare.