Cele doua telefoane au disponibile si aplicatii aflat sub umbrela Nokia si Microsoft.

Nokia si-a calcat pe suflet si a anuntat, luni, la Mobile World Congress de la Barcelona primele sale telefoane cu Android. Nokia X si Nokia X+ vor fi pe piata de astazi la 89, respectiv 99 de euro. Pe langa acestea, Nokia a mai lansat si Nokia XL cu Android, care este un pic mai mare, dar si un pic mai scump.

Cele doua smartphone-uri au Android, insa utilizatorii nu vor avea acces in Magazinul Play, insa exista un magazin Nokia cu aplicatii pentru Android.

Trecand la specificatii, Nokia X are un ecran IPS de 4 inch la rezolutia 840x480p, 512MB de RAM, 4 GB de spatiu ce poate fi extins cu un card microSD si camera de 3MP. Nokia X+ pastreaza aceste specificatii, insa are mai mult RAM, 768MB, si vine cu un card microSD de 4 GB.

Telefoanele acestea se bazeaza pe AOSP Android. Cei de la Nokia spun ca utilizatorii de Nokia X si Nokia X+ se vor bucura de avantajele Android, dar intr-o experienta diferita.

Tot la MWC 2014, Nokia a lansat si telefonul de 29 de euro la care bateria te tine o luna si cu ajutorul caruia poti intra pe Facebook, Nokia 220.

Share articol: