Noile telefoanele vor rula sistemul Android 7.0 Nougat si vor fi dotate cu tehnologie de ultima generatie, aducand multe inovatii.

Potrivit unor surse din interiorul companiei Nokia, citate de publicatia Phone Arena, este vorba de doua modele de smartphone, cu ecran de 5,2, respectiv 5,5 inci. Ambele vor avea carcasa metalica, vor fi robuste si vor avea un design sportiv. Procesorul va fi Snapdragon 820 CPU.

De asemenea, noile telefoane Nokia vor fi rezistente la praf si la apa, fiind certificate IP68, asemeni modelelor Samsung Galaxy S7 si S7 Edge.

Zvonurile care nu au fost confirmate inca, dar circula in presa de specialitate, vorbesc de o rezolutie de 2K pentru ecran, scrie GizmoChina.

De asemenea, telefonul cu ecran de 5,5 inci va avea o camera principala de 22,6MP, iar senzorii vor fi extrem de sensibili, realizati in urma cercetarilor intreprinse de Nokia cu materialul minune Graphen, sustine Nokia Power User.

Conform GizmoChina, cele doua modele vor fi lansate mai intai in China, iar modelul cu ecran mai mare va costa in jur de 500 de dolari. Noile telefoane ar putea fi lansate la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor. 

Cele doua smartphone-uri vor fi lansate dupa ce compania finlandeza HMD a preluat o parte a diviziei de telefoane de la Microsoft Mobile, in mai 2016. HMD va produce telefoane sub brandul Nokia.