Camera foto a lui iPhone 5S a fost prezentata pe larg la lansarea telefonului, cand ni s-a spus ca are si blitz dual, care asigura o culoare naturala a fetelor persoanelor fotografiate. 

Camera lui iPhone 5S are tot 8 MP, ca in cazul iPhone 5, insa senzorul este cu 15% mai mare. Diafragma este de F/2,2, si avem si blitz dual LED, care vine cu un beculet in culoare calda si un altul in culoare rece. Acestea isi ajusteaza intensitatea pentru a crea culori naturale de exemplu atunci cand fotografiezi oameni. De asemenea, softul imbunatatit permite fotografierea a pana la 10 cadre pe secunda. Apoi, poti sa alegi imaginea cea mai buna. Camera iti permite sa faci panorame de pana la 28 MP.

Jurnalistii de la Gizmodo au testat camera noului telefon iPhone 5S fata in fata cu cele de pe alte telefoane de top: Galaxy S4, Lumia 1020 si HTC One. Ei au comparat-o si cu cea existenta pe iPhone 5, pentru a vedea daca Apple a facut vreun progres.

In galeria foto a acestui articol gasiti o multime de imagini comparative, realizate inclusiv in conditii de iluminare slaba.

Jurnalistii au concluzionat faptul ca toate telefoanele testate aici au camere foto bune, insa daca ar fi sa aleaga un singur produs, ar opta pentru Lumia 1020. Cu toate acestea, atata iPhone 5S, cat si iPhone 5 fac fotografii reusite, iar diferenta dintre cele doua aparate este mica. iPhone 5S se descurca mai bine atunci cand lumina e slaba.

Intra in galeria foto si spune-ne parerea ta!