Telefonul care se indoaie face parte din planurile celor de la Samsung, tehnologia fiind luata in calcul si de compania co-fondata de Steve Jobs pentru mai multe device-uri, de la mult asteptatul iWatch si pana la noul iPhone sau urmatoarele tablete. Expertii asteapta de mai multa vreme ca sticla (grea si foarte casanta) folosita acum in fabricarea smartphone-urilor sa fie inlocuita cu ceva mult mai usor si mai sigur.

Mare parte din greutatea tabletelor si telefoanelor o reprezinta ecranul si structura care il face sa functioneze.

Afirmatia de mai sus apartine unui fost inginer la Hewlett-Packard, Kevin Morishige recunoscand ca sticla flexibila fiind de mai multa vreme si in atentia sa. Piata este dominata deocamdata de LCD (liquid crystal displays), o tehnologie "grea" pentru ca acest tip de ecran trebuie sa fie "prins" intre doua foi de sticla si, pe langa asta, are nevoie sa fie luminat din spate pentru a functiona.


Tehnologia LED a inceput sa fie amenintata de o alta, OLED (Organic Light Emitting Diodes), care nu are nevoie de sustinerea luminii din spate, ecranul bazat pe ea este mult mai stralucitor iar constrastul este mai bun. Expertii estimeaza ca piata ecranelor pentru dispozitive mici se va dubla in 2016 cand va ajunge la cifra de afaceri de 72 de miliarde de dolari.