Samsung investeste multe resurse in sistemul de operare Tizen, care ar putea fi, in viitor, o alternativa la Android. Compania din Coreea de Sud a renuntat la Bada in favoarea lui Tizen, ambele sisteme de operare fiind bazate pe Linux, la fel ca Android. Tizen are insa un start mai bun, pentru ca developerii care contribuie la dezvoltarea au invatat cateva lectii importante din experienta Android.

Numele primelor telefoane cu Tizen, fara sa punem aici la socoteala prototipurile, sunt Samsung I8805 Redwood si I8800 Melius. Ele au aparut in documentatia programatilor de Tizen, scrie gsmarena, asadar denumirile sunt neoficiale.

Telefonul cu Tizen va fi lansat in august sau septembrie (Lee Young Hee, vicepresedinte Samsung)

Redwood va fi un telefon extrem de performant, si va avea inclusiv 4G, in timp ce Melius va fi unul cu capacitati medii si 3G. Ambele gadgeturi vor rula Tizen OS 2.1, nume de cod Magnolia.

Vicepresedintele Samsung, Lee Young Hee, spunea ca telefonul cu Tizen care se va lansa la toamna va fi unul cu specificatii de top, si este posibil sa se fi referit la Redwood. Se spune ca telefoanele ar urma sa se lanseze intai in Statele Unite ale Americii, si abia apoi in Europa.

Samsung nu e singura companie parte din Tizen Association, o grupare menita sa popularizeze noul sistem de operare. Asociatia cuprinde si companii precum Huawei sau NTT DoCoMo, un operator de telefonie japonez care e de asteptat sa aiba in oferta un telefon cu Tizen pana la sfarsitul acestui an.