Google ataca iOS cu toate fortele. Cea mai noua batalie se da acum pe teritoriul masinilor. Google colaboreaza cu Audi pentru un nou sistem infotainment bazat pe Android, conform The Wall Street Journal.

Parteneriatul celor doua companii va fi anuntat cel mai probabil saptamana viitoare la Las Vegas, in cadrul CES 2014. Noul sistem va face posibila integrarea aplicatiilor disponibile in acest moment dar pe smartphone-uri si tablete. Pentru inceput, Google si Audi si vor concentra in special pe aplicatiile de muzica, pentru navigare si de socializare.

Cum sa-ti construiesti propriul sistem de avertizare in caz de accident

Noul sistem de entertainmnet reprezinta replica Google la miscarea celor de la Apple care au anuntat in vara lui 2014 ca iOS 7 va putea fi folosit si ca sistem de infotainment in masina, integrand perfect functionalitatea unui iPhone, iPod sau iPad. De atunci, Apple a semnat mai multe parteneriate cu BMW, Mercedes, Ferrari, Honda, Nissan, Hyundai, Kia si Infiniti.

Parteneriatele Apple nu au mai lasat mult spatiu de manevra celor de la Google, care au fost nevoiti sa se indrepte prima data catre singurul producator de masini de lux (cu volum mare de vanzari) ramas disponibil). Google si Audi vor avea insa si doua atuuri. Spre deosebire de iOS, sistemul Android ce va fi disponibil pe noile Audi va rula pe componente hardware dedicate. In plus, Google va pune la bataie si experienta dobandita in urma testelor facute cu masinile capabile sa mearga fara sofer.

Vestea proasta e ca aceasta tehnologie ar putea debuta pe masini cel mai devreme peste 5 ani (intr-o estimare optimista), avand in vedere ciclul de reinnoire a tehnologiei de pe autovehicule, a normelor de siguranta si a testelor mult mai drastice pe care va trebui sa le treaca noul sistem infotainment. Tot la CES 2014 am putea vedea si alte tehnologii care vor fi integrate pe masini, cel mai probabil sisteme noi de avertizare sau aplicatii pentru infotainment.