Imagineaza-ti ca lumea intreaga se transforma intr-un joc video. Iti pui ochelarii speciali, iar senzatiile oferite de realitatea augmentata schimba universul din jurul tau

Majoritatea jocurilor care implica tehnologia sunt limitate, astazi, la ecranul calculatorului, tabletei sau telefonului. Ce-ati spune de un sistem prin care sa poti interactiona cu obiectele din jur si in care universul jocului sa fie intregul spatiu al unei camere?

Aceasta este si ideea din spatele Oculus Rift, un fel de casca creata de compania Oculus VR. Gadgetul ii ajuta pe gameri sa intre mai bine in pielea personajelor. In loc sa urmeasca actiunea pe ecranul televizorului sau calculatorului, jucatorul vede actiunea din joc printr-un vizor stetoscopic 3D.

Proiectele de tipul Oculus Rift au capacitatea de a schimba modul in care interactionam cu tehnologia si a produce o revolutie in acest domeniu. In aceeasi categorie intra si hologramele. Iata cum pot fi folosite acestea, in cadrul unui proiect gandit de un elev din Romania si inscris in concursul Smart Nation organizat de UPC.

Dispozitivului are un ecran de 7 inch cu o rezolutie 1280x800, ceea ce inseamna ca pentru fiecare ochi revine o rezolutie de 640x800. Oculus Rift are o greutate de 379 de grame, pe fiecare parte existand un surub care poate ajusta dispozitivul pentru a sta cat mai bine pe capul utilizatorului.

Jucatorul se misca in joc folosindu-se de miscarile capului in toate cele trei planuri. Tehnologia folosita se bazeaza pe latentie scazuta tocmai pentru a ajuta ochiul uman sa trimita informatia catre creier in timp util pentru ca acesta sa decida in ce directie trebuie sa se miste capul.

Share articol: