Nokia a confirmat faptul ca a vandut afacerea HERE pentru 3 miliarde de dolari unui consortiu format din Audi, BMW si Daimler. Fiecare dintre cei trei va detine o parte egala din HERE. Despre aceasta achizitie se vorbea deja de luni de zile.

Pentru clienti, lucrurile nu se vor schimba, cel putin nu in perioada urmatoare. Noii proprietari ai Nokia HERE au declarat ca hartile lor vor fi disponibile pentru toata lumea din industria auto, dar si din alte industrii. 

"Managementul HERE va continua sa fie independent, avand telul de a avansa afacerea", spune un comunicat. Acelasi document mai declara ca noii proprietari nu vor interveni in operatiunile companiei.

Nokia HERE are mare parte din venituri din licentiarea hartilor si informatiilor din trafic in timp real spre producatori de vehicule precum Toyota, Ford, Mazda si Honda, dar si spre alti jucatori din tehnologie, precum Yahoo, Microsoft, Samsung si SAP.

Aceasta vanzare face ca finlandezii de la Nokia sa mai aiba doar doua unitati. Una dintre ele este business-ul din zona de networking, care se asteapta sa fuzioneze cu Alcatel-Lucent in primul trimestru al anului viitor. Cel de-al doilea este Nokia Technologies, care reuneste drepturile de proprietate intelectuala pe tableta N1 si pe camera Ozo VR.