Mișcarea vine după un memo trimis săptămâna trecută, în care conducătorul Apple a transmis că angajații trebuie să revină la birou pentru cel puțin trei zile pe săptămână, până în luna septembrie. Aceștia își doresc, însă, mai multă flexibilitate, se arată într-o scrisoare internă obținută de The Verge.

„Politica Apple a determinat deja demisia unora dintre oameni”, se arată în document. „Fără inclusivitatea pe care o oferă flexibilitatea, mulți dintre noi simțim că trebuie să alegem între a o combinație dintre familiile noastre, bunăstarea mentală, motivația de a avea performanță la muncă sau a face parte din Apple”, mai scrie în scrisoare. „În ultimul an ne-am simțit uneori de-a dreptul ignorați”, mai spun angajații, acuzând managementul că s-a deconectat de la angajați pe subiectul muncii flexibile și remote.

Memo-ul trimis de Cook susține, dimpotrivă, că se simte lipsa activității, a interacțiunii personale și a conștientizării că „nu suntem singuri”. Regula de trei zile pe săptămână se aplică în cele mai multe cazuri, însă ar putea exista echipe care necesită lucrul de la birou patru sau cinci zile pe săptămână.

Mai departe, solicitările angajaților se referă la asumarea deciziilor referitoare la modul de lucru la nivel de echipă, un plan pentru a răspunde nevoilor persoanelor cu dizabilități - atât remote, cât și la birou, informații referitoare la impactul asupra mediului în contextul modului de lucru remote vs. birou.

Și Google a transmis mesaje similare angajaților, solicitându-i înapoi la birou cel puțin trei zile pe săptămână până cel târziu în septembrie. În schimb, alți giganți tech au abordat mai lejer situația, iar Facebook, de exemplu, consideră că viitorul muncii este remote, așa că staff-ul poate lucra în continuare de acasă. Cea mai populară decizie în acest sens a fost luată de Twitter, care le-a transmis angajaților că pot lucra de acasă definitiv, în măsura în care rolul permite acest sistem.
 

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: