Recent, rețeaua a inaugurat o nouă funcționalitate care le va permite utilizatorilor să trimită și să primească fotografii făcute în modul foto 3D. Acesta este un nou tip de imagine ce poate fi realizat cu ajutorul aplicației, care adaugă profunzime fotografiei și îi lasă pe utilizatori să insereze rame, descrieri și accesorii cu diferite grade de adâncime. 

Acestea sunt vizualizate distinct, în funcție de felul în care este rotită camera foto, astfel că utilizatorii pot să privească felul în care se schimbă perspectivele în cadrul unei singure poze și să exploreze imaginile din diverse unghiuri, informează Mashable. 

Toată lumea va putea vedea fotografiile 3D, dar doar cei care au iPhone X sau un model mai performant vor putea să le și realizeze. De fapt, acesta a fost primul model Apple care a implementat funcționalitatea TrueDepth” pe camera frontală, lucru care permite și folosirea Face ID. Snapchat a anunțat, însă, că lucrează pentru a aduce funcția și pe Android. Pentru prima dată aceste efecte 3D au fost aduse pe ochelarii Spectacles, în luna august. 

Pentru a beneficia de această funcționalitate, utilizatorii trebuie să-și actualizeze aplicația Snapchat, apoi să deschidă camera și să aleagă opțiunea 3D din meniu.