Telegraph / Analistii de la banca de investitii Cantor Fitzgerald prezic ca Apple va avea o capitalizare de piata de peste 1 trilion de dolari datorita lansarii Apple Watch si a cresterii din China. Brian White si Isabel Zhu, cei doi analisti care au facut predictia, au crescut pretul actiunilor de la 160 de dolari la 180 de dolari, ceea ce ar duce totalul la 1.05 trilioane de dolari. In acest moment, evaluarea este de 750 de miliarde de dolari. Raportul a fost publicat cu doar cateva saptamani inainte ca ultimul produs Apple, Apple Watch, sa fie pus in vanzare in intreaga lume.

"Luna viitoare, Apple va intra in prima categorie noua de produse in ultimii 5 ani, iar raporturile media din ultimele saptamani au subliniat potentialul noilor zone pentru viitoare inovatii. De asemenea, credem ca portofoliul Apple iPhone si pozitionarea in China nu au fost niciodata mai puternice" spun analistii.

Baza acestei analize pleaca de la presupunerea ca Apple va vinde 20.6 milioane de unitati de Apple Watch in primul an si ca Apple ar ajunge de la 15% la 20% share in China, ceea ce ar insemna intre 133 si 178 de miliarde de dolar din vanzari.

De asemenea au mai prezis ca Apple va lansa o televiziune plecand de la informatiile ca au dezvoltat un nou serviciu online de streaming; in plus, daca zvonul despre masina Apple, aceasta ar reprezenta o "oportunitate de 549 de miliarde de dolari pe piata din Statele Unite"

Cei de la Cantor Fitzgerald au evidentiat si cateva amenintari pentru drumul Apple catre evaluarea la 1 trilion de dolari, precum dificultati in a pastra staff-ul sau litigii cu competitorii.

Anul acesta, Apple a devenit de 2 ori mai mare decat cea de-a doua companie listata din lume, gigantul ExxonMobil. Preturile actiunilor au fost impinse de catre vanzarile peste asteptari ale iPhone 6, in timp ce ExxonMobile a fost afectata de scaderea pretului la petrol.