Apple tocmai a publicat banii incasati in 2014 de principalii oameni din conducerea companiei. CEO-ul Apple, Tim Cook, a reusit sa castige de 2 ori mai multi bani decat in 2013, primind 9.2 milioane de dolari! Din aceasta suma, 1.7 milioane de dolari reprezinta salariu, 6.7 fiind compensatii pentru prestatia companiei.

Angela Ahrendts, proaspat venita de la Burberry pentru a conduce strategia retail a celor de la Apple, a castigat 73 de milioane de dolari. Din aceasta suma, 70 de milioane reprezinta valoarea actiunilor. CFO-ul Apple, Peter Oppenheimer, a castigat 4.5 milioane de dolari inainte de retragerea din luna septembrie.

Inlocuitorul lui Oppenheimer, Luca Maestri, a castigat 14 milioane de dolari, dintre care 13 milioane reprezentand actiunile si bonusurile. Seful iTunes/App Store/Apple Pay/Siri/Apple Maps/iCloud, Eddy Cue, a castigat 24 de milioane de dolari, dintre care 20 de milioane reprezentand actiuni. Fata de 2013, suma este de 12 ori mai mare!

SVP of Operations, Jeff Williams, a castigat si el tot 24 de milioane de dolari, dintre care 20 de miilioane au reprezentat actiuni.

Trebuie insa mentionat ca nu s-a luat in considerare valoarea neta castigata de executivii Apple cu actiunile pe care le detineau deja. Si cum Apple a fost intr-o continua crestere in 2014, sumele sunt si mai mari!

Toate datele sunt AICI (pagina 40)