Și chiar așa s-a întâmplat în cazul acestui iPhone X care, deși nu e deloc un model nou, a revenit la stadiul de prototip. Cum este posibil? Explicația vine de la un student la Robotică, numit Ken Pillonel, care a reușit să monteze pe un iPhone X un port USB-C funcțional. În urma unei licitații, acest smartphone „îmbunătățit” s-a vândut cu 86.001 dolari.

Mai mult, s-au înregistrat chiar și oferte mai mari, ajungând până la un milion de dolari, însă acestea nu au fost menținute până la finalizarea licitației. Potrivit lui Pillonel, primul pas a fost acela de a se asigura că toate componentele merg împreună, le-a modificat pentru a se potrivi perfect, apoi a integrat portul USB-C în structura telefonului, funcționând fără probleme.

„Câștigătorul” licitației va primi o adevărată „piesă de colecție” pentru orice fan Apple, arată inginerul, însă proprietarul trebuie să știe că nu poate reseta, actualiza sau șterge datele dispozitivului, așadar îl poate admira, mai degrabă, ca pe o piesă de muzeu. 

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: