Samsung nu a abandonat Tizen, in ciuda succesului fenomental pe care l-au cunoscut smartphone-urilr coreene cu Android. Cei de la Samsung au adaptat chiar sistemul propriu de operare pentru seria de smartwatch-uri si au primit propuneri de a-l licentia si altor producator de gadgeturi.

Una din aceste companii e Huawei. "Mai multi operatori de telefonie mobila ne-au cerut sa producem telefoane cu Tizen", recunoaste Richard Yu, unul dintre executivii companiei. Acesta crede ca OS-urile precum Tizen sau chiar Windows Phone "nu au nicio sansa sa devina produse de succes", in ciuda faptului ca Huawei a avut o divizie de cercetare axata pe Tizen. "Pur si simplu am inchis-o", a recunoscut Yu.

Mai mult, seful Huawei regreta faptul ca a pierdut doi ani incercand sa vanda terminale cu Windows. "Am avut dificultati mari sa convingem oamenii sa cumpere terminale cu Windows Phone", spune acesta. Huawei e astfel in situatia de a se baza doar pe Android, fara niciun alt plan de rezerva. Yu nu concepe nici macar posibilitatea dezvoltarii unui sistem propriu de operare. Potrivit acestuia, nu proiectarea OS-ului in sine ar reprezenta o problema ci dezvoltarea ecosistemului de aplicatii dedicate acestuia.