Un studiu dat publicitatii de compania de cercetare Gartner arata cum se schimba tipurile de gadgeturi cumparate de utilizatori.

Livrarile de tablete sunt pe care sa egaleze vanzarile de PC-uri, potrivit celei mai noi analize a companiei de cercetare de piata Gartner. Studiul arata ca, in ansamblu, piata gadgeturilor va ajunge anul acesta la 2,43 de miliarde de bucati vandute, in crestere cu peste 4 procente fata de anul trecut, cand valoarea era de 2,34 miliarde.

Analiza imparte piata in PC-uri traditionale, Ultrabookuri si laptopuri premium, tablete si telefoane mobile. Anul acesta se vor vinde 308 milioane de PC-uri, in timp ce vor fi 256 de milioane de tablete. Totusi, analistii estimeaza ca in 2015, tabletele vor depasi ca livrari PC-urile.

Cel mai puternic segment este cel al telefoanelor mobile, care vor ajunge la 1,86 de miliarde de bucati livrate pana la sfarsitul acestui an. Pentru 2015, valoarea pronosticata este de aproape 2 miliarde.

Piata PC-urilor pare ca si-a mai potolit declinul, ajutata si de faptul ca Microsoft a retras suportul pentru Windows XP, iar lumea a avut nevoie de laptopuri noi, care sa ruleze sistemele de operare cu o data de aparitie mai recenta.

In privinta sistemelor de operare, Android detine suprematia, fiind urmat de Windows:

Share articol: