Samsung a lansat ceasul inteligent Samsung Gear Live, cu sistemul de operare Android Wear. Samsung Gear Live este un nou dispozitiv purtabil care ofera cu usurinta informatii utile. 

„Samsung a fost un pionier pe piata dispozitivelor purtabile smart, iar lansarea Gear Live subliniaza eforturile noastre de a oferi utilizatorilor experiente simple si intuitive”, a spus JK Shin, CEO si Presedinte al Diviziei Mobile si IT, Samsung Electronics. „Datorita colaborarii stranse si de durata cu Google, am incorporat cu succes functiile Android Wear in Gear Live, intr-un mod in care doar Samsung o poate face. Sunt increzator ca impreuna, Samsung si Google, vom creste piata accesoriilor smart pentru a avea un impact pozitiv asupra vietii utilizatorilor.”

„Ceasurile cu Android Wear isi propun sa ajute oamenii sa aiba acces la informatii folositoare atunci cand au nevoie de ele, dintr-o simpla privire,” a spus Sundar Pichai, SVP, Android, Chrome & Apps. „Ne bucuram sa lucram indeaproape cu Samsung pentru lansarea Gear Live, un produs ce va imbogati piata de dispozitive purtabile smart.”

Iata si specificatiile:

Tehnologie hardware avansata

Samsung Gear Live ofera o experienta mobila puternica, cu design modern si functii inovatoare. Noul dispozitiv Android Wear are un ecran Super AMOLED pentru culori de o calitate superioara, specific Samsung. De asemenea, acesta permite personalizarea ceasului si iesirea din stand-by a dispozitivului cu o simpla atingere a display-ului. Gear Live este certificat IP67, oferind protectie impotriva prafului si a apei, are o bratara standard de 22mm pe care utilizatorii o pot schimba pentru a-si exprima gusturile si personalitatea. In plus, ceasul le permite utilizatorilor sa se mentina in forma cu ajutorul senzorului de puls compabitil cu numeroase aplicatii de fitness.

O experienta simpla si intuitiva cu Android Wear 

Varietatea de aplicatii Android compatibile cu Gear Live le permite utilizatorilor sa primeasca notificari de la diverse aplicatii, precum retele sociale, chat, mesagerie, shopping sau foto. Noul dispozitiv dispune de comenzi vocale: utilizatorii pot spune doar „Ok Google” pentru a pune intrebari cu privire la ora decolarii avionului, scorurile meciurilor, apelarea taxiului sau trimiterea unui mesaj. Gear Live se poate conecta cu orice dispozitiv Android care detine cel putin versiunea Android 4.3.

Gear Live va fi disponibil in culorile Negru si Wine Red, existand posibilitatea schimbarii curelelor. Incepand cu 25 iunie acesta va fi disponibil la comanda in Google Play Store (play.google.com/devices), iar ulterior si in magazinele Samsung.