Primii romani care s-au inregistrat pentru precomenzi la Apple Watch vor incepe sa primeasca gadgetul din aceasta saptamana, spun reprezentantii unui retailer local. In doua saptamani, magazinul a adunat peste 300 de cereri de ceasuri Apple, 10 dintre ele fiind pentru modelul placat cu aur de 18k, disponibil la noi in tara preturi intre 50 000 lei si 80 000 lei. 

„Romanii s-au aratat foarte interesati de noul gadget Apple, iar vestea buna pentru ei este ca isi vor primi smartwatch-urile mult asteptate incepand cu saptamana aceasta, in ciuda intarzierilor la nivel international”, a declarat Tudor Tiboc, directorul retailerului.

„A fost o surpriza si pentru noi achizitia celor 10 Watch Edition. Au fost 3 femei si 7 barbati care au platit direct cu cardul, nu sunt persoane cunoscute publicului larg, iar cele mai multe modele comandate sunt din aur galben”, a adaugat Tudor Tiboc.

Cele trei versiuni ale ceasului inteligent au preturi cuprinse intre 1.849,90 lei si 79.999,90 lei si pot fi in continuare comandate. Cei interesati pot alege dintre 50 de variante de curele, de la cele metalice, pana la cele de piele sau magnetice. De asemenea, clientii isi pot alege modelul favorit din doua variante de dimensiuni ale ecranului: 38 mm si 42 mm.

Apple Watch se poate conecta doar la dispozitivele Apple iPhone 5, 6 si 6 plus si ofera interfete NFC, Bluetooth 4.0 si Wi-Fi. Utilizatorii pot utiliza ceasul pentru initierea apelurilor telefonice, controlul camerei foto de pe iPhone, precum si integrarea cu aplicatia Siri.