Nokia a anuntat oficial pe site-ul companiei ca nu are "nicio intentie sa fabrice sau sa vanda telefoane". Mai mult, compania a spus ca articolul recent, care cita un executiv de la Nokia despre ambitiile companiei de a reveni pe piata smartphone-urilor, era fals.

Cei de la Re/code au fost primii care au publicat informatia despre revenirea Nokia pe piata smartphone-urilor, citand surse familiare cu planurile Nokia, spunand ca intentiile companiei finlandeze este sa isi faca revenirea in 2016. La cateva zile distanta, un ziar din China il cita pe Mike Wange, presedintele Nokia China, care anunta intentia companiei de a produce telefoane la o fabrica din orasul Sichuan din China.

Totusi, fanii companiei au un motiv de fericire. Asta pentru ca Nokia nu specifica nicaieri in comunica faptul ca nu exista niciun plan de a crea smartphone-uri in viitorul apropiat, ci doar ca nu exista intentia de a fabrica si vinde, lucru care lasa loc de interpretari. Iar raportul initial al celor de la Re/code spune de faptul ca Nokia va licentia design-uri de smartphone-uri pentru producatori third party, adica exact ce a facut Nokia cu tableta N1, un device creat de Nokia, insa fabricat si comercializat de catre Foxconn.