Ceea ce a fost pana acum doar zvon s-a confirmat. Nokia va reveni pe piata smartphone-urilor, urmand sa se ocupe de partea de design, telefoanele urmand sa fie licentiate. CEO-ul Rajeev Suri a fost cel care a facut anuntul. Totusi, cu cine va face un parteneriat Nokia pentru a produce design-urile ramane de vazut.

Suri a spus ca Nokia cauta parteneri potriviti si compania pur si simplu va face design-ul telefonului si apoi va face disponibil numele brandului si design-ul printr-o intelegere de licenta.

Cu alte cuvinte, Nokia va fi 'creierul' din spatele smarphone-urilor ce vor fi lansat, insa un producator extern va construi si distribui produsul final. Adica exact ce s-a intamplat cu tableta N1, produsa de catre cei de la Foxconn.

"Microsoft face telefoane mobile. Noi pur si simplu le-am face design-ul si apoi am face numele brandului disponibil pentru licenta.. Oricine poate imbunatati industria pe termen lung este un cumparator bun" a spus CEO-ul Nokia, Rajeev Suri.

In ciuda faptului ca a iesit temporar din piata hardware, Nokia a continuat sa faca afaceri in industria telecomunicatiilor. In aprilie a cumparat Alcatel-Lucent pentru a-si mari afacerea de retelistica, iar compania a incheiat intelegeri pentru patente cu mai multi 'jucatori' majori din industria smartphone-urilor.