DylanDKT, o sursă cunoscută în industria de tehnologie pentru informațiile în premieră pe care le oferă despre produse revoluționare a susținut, pentru AppleInsider, că gigantul se află în procesul de testare a mai multor prototipuri. Nimic din ce nu am mai auzit, până acum. Totuși, întrebarea care pare să nu-și găsească încă răspuns este dacă Apple vrea ca iPhone-ul său pliabil să se transforme dintr-un smartphone într-un iPad sau dacă își dorește ca dispozitivul să fie unul ce se pliază pe orizontală, ca Flip. Și, mai ales, de ce ezită Apple să lanseze efectiv acest device.

Pe scurt, sursa citată susține că reprezentanții Apple nu sunt convinși că cererea pentru telefoanele pliabile este un trend sustenabil.

Chiar dacă cei de la Samsung au publicat pe blogul companiei o postare în care arată că livrările de telefoane pliabile au crescut cu 400% în ultimul an și că utilizatorii sunt dispuși să treacă la alte branduri doar pentru a folosi un astfel de dispozitiv inovator, sursa arată că, pentru Apple, „există îngrijorări cu privire la poziția segmentului de telefoane pliabile în piață și la menținerea sa ori, dimpotrivă, la prăbușirea acestuia”.

Cu alte cuvinte, se pare că Apple nu e convinsă că telefoanele pliabile vor înregistra o cerere susținută și nici că vor exista suficienți clienți care să scoată din buzunar bani serioși pentru a cumpăra astfel de gadgeturi.

DylanDKT a adăugat și că preocuparea Apple este aceea ca smartphone-ul pliabil să nu fie un regres în comparație cu actualul design al iPhone. Alte surse din industrie se așteaptă ca Apple să prezinte un telefon pliabil în 2023, cel mai devreme, Compania a aplicat pentru mai multe patente și a și primit câteva pentru mai multe inovații care ar putea fi implementate pe un telefon pliabil.

În luna iulie, analistul Ming-Chi Kuo spunea că Apple va ajunge să livreze între 15 și 20 de milioane de iPhone-uri pliabile în 2023. Kuo este de părere că gigantul va prefera să adopte un design similar cu cel al lui Galaxy Z Fold, nu cu al lui Z Flip. Acesta a adăugat și că, deși în prezent Samsung deține un mare segment din piața de telefoane pliabile, este foarte probabil ca Apple să dețină supremația atunci când se va lansa în această zonă. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: