Dezvoltatorii de aplicatii de la Apple au castigat mai multi bani cumulat decat au facut filmele de la Hollywood la box office in Statele Unite in 2014! Apple a dezvaluit recent ca aplicatiile au generat peste 10 miliarde de dolari in venituri pentru dezvoltatori in 2014, in timp ce Hollywood a incasat si ea 10 miliarde de dolari din veniturile box office, conform Box Office Mojo.

Daca veniturile Hollywood-ului sunt alcatuite din mai mmult decat cele de la box office, Horace Dediu, analist americano-roman ce se concentreaza in primul rand pe telefoanele mobile si pe Apple Inc si fondatorul firmei Asymco, puncteaza ca si economia aplicatilor este alcatuita din mai multe decat platile efectuate catre Apple.

"Economia aplicatiilor include Android si reclame si serviciile de afaceri si custom development. Inclunzand toate veniturile, aplicatiile sunt probabil in continuare mai mari decat Hollywood" spune Horace Dediu, citat de The Guardian.

Industria aplicatiilor este si mai 'sanatoasa' decat Hollywood, oferind mai multe slujbe (627.000 de slujbe pe iOS vs 374.000 de slujbe la Hollywood). Este mai usor de intrat, are posibilitati mai mari si ofera un venit mediu mai mare (multi actori castiga mai putin de 1.000 de dolari pe an).

Horace Dediu a mai spus ca aplicatiile au acum un continut digital mai mare decat muzica, programele TV, filmele inchiriate si cumparaturile combinate! Apple transmite 70% din veniturile din aplicatii direct catre dezvoltatori - un procent mult mai mare decat primesc artistii in alte domenii.

"Lucrul curios este ca desi mediul aplicatiilor subjuga alte forme de divertisment in orice mod masurabil, intelegerea fenomenului cu adevarat intarzie" a mai spus Dediu.

Un raport intocmit de firma de analiza a aplicatilor, App Annie, a dezvaluit anul trecut ca magazinul online al celor de la Apple, App Store, genereaza cu aproape 85% mai multe venituri decat Google Play, in ciuda faptului ca Google Play are cu aproape 45% mai multe downloaduri la nivel global.