ASUS Transformer Book Duet (TD300) se lauda ca este primul dispozitiv din lume care poate fi folosit in 4 moduri. Gadgetul este laptop cu Windows 8.1 si Android, dar si tablet cu ambele sisteme de operare. 

Utilizatorii pot comuta de la un sistem de operare la celalalt in doar 4 secunde, indiferent daca sunt in modul laptop sau in modul tableta. Schimbarea sistemului de oeprare se face prin intermediul butonului Instant Switch sau a tastei virtuale de pe tableta.

Noul gadget a fost prezentat la CES 2014 Las Vegas.

ASUS Transformer Book Duet are procesor Intel Core i7 cu grafica Intel HD si 4GB de RAM DDR3L 1600, astfel ca poate fi chiar si de doua ori mai rapid decat o tableta obisnuita. Noul gadget mai are un plus: tehnologia ASUS SonicMaster si cele doua difuzoare incorporate, care ofera un sunet exceptional.

Gadgetul are un ecran IPS multi-touch de 13.3" la rezolutia 1920 x 1080p Full HD. Transformer Book Duet dispune de o camera HD frontala cu microfon integrat pentru video conferinte online.

Tableta ofera 128GB stocare pe SSD, capacitate ce poate fi extinsă prin folosirea unui card MicroSD de pana la 64GB. Dock-ul cu tastatura include un hard disk de 1TB, porturi USB 3.0 si USB 2.0, port de retea, iesire HDMI 1.4 cu suport 1080p. Apoi, ASUS Transformer Book T300 dispune de Wi-Fi si de tehnologie Bluetooth 4.0 cu EDR.

Laptopul cantareste 1.9kg, astfel ca este potrivit pentru oamenii care calatoresc.