Pentru al treilea an consecutiv, va vom prezenta si in 2014 cele mai importante lansari din tehnologie in direct din Las Vegas, unde se desfasoara CES, Consumer Electronics Show, intre 7 si 10 ianuarie. George Buhnici va transmite LIVE, fiind singurul corespondent din Romania la acest eveniment, cel mai important show de tehnologie din lume.

CES a avut loc pentru prima data in 1967, la New York, de unde s-a mutat apoi in Las Vegas. Pe atunci era primul show dedicat exclusiv electronicelor si aici s-au lansat in premiera mondiala video recorder-ul, in 1970, CD-player-ul in 1981, DVD-ul in 1996 si televiziunea HD, in 1998. Dupa cum spun si organizatorii, CES “este locul unde se testeaza inovatiile si tehnologiile revolutionare, unde noua generatie de tehnologii ajunge pentru prima data in fata publicului”.

ces

George Buhnici ne promite ca la CES 2014 am putea vedea o tehnologie absolut SF: primul smartphone Li-Fi (light fidelity). Li-Fi este o metoda de trasfer wireless al informatiei prin intermediul razelor de lumina, metoda care permite viteze de transfer pana la 150 Mbps. Desi pana de curand tehnologia Li-Fi a fost aproape necunoscuta marelui public, doua companii din Franta au anuntat ca vor prezenta la CES 2014 un prototip de smartphone Li-Fi. Daca va fi asa sau nu, o sa aflati doar de la George Buhnici, care transmite Live de la fata locului!