Potrivit Daily Mail, Apple a înregistrat deja un brevet pentru a introduce o cameră foto pe ceasul inteligent. Toate modelele lansate până în prezent nu au venit cu camere foto.

Potrivit celor de la 9to5Mac, ideea principală pe care Apple vrea să o aducă în prim plan este de a pune o cameră pe cureaua ceasului.

Un detaliu interesant are legătură cu flexibilitatea acesteia, camera putând fi îndreptată spre obiectul pe care utilizatorul vrea să îl fotografieze.

Planurile de viitorul ale celor de la Apple cuprind posibilitatea de-a introduce doi senzori optici pentru selfies, dar și pentru clipuri în format 360 de grade.

Cea mai mare provocare cu care Apple s-a luptat până acum în privința unei camere foto pe ceasul său inteligent este unde ar urma să fie montată aceasta. Dacă ar fi pusă pe display-ul ceasului, ar fi foarte greu pentru un user să facă fotografii.

În orice caz, Apple încearcă să găsească soluții pentru a reduce din pierderile înregistrate în vânzările din acest an. În luna aprilie a acestui an, Apple a scăzut cu 30 de procente în vânzările pentru iPhone raportate anual.