Dispozitivul, numit Taste the TV (TTTV), folosește un carusel de 10 recipiente de aromă care se pulverizează în diverse combinații pentru a crea gustul unui anumit aliment. Aroma se aplică apoi pe o peliculă igienică a ecranului pentru ca privitorul să o încerce.

În era Covid-19, acest tip de tehnologie poate îmbunătăți modul în care oamenii se conectează și interacționează cu lumea exterioară, a spus Homei Miyashita, profesor la Universitatea Meiji din Tokyo.

„Scopul este acela de a face posibil ca oamenii să aibă experiența a ceva precum mâncarea la un restaurant din cealaltă parte a lumii, chiar și în timp ce stau acasă”, a spus el.

Miyashita lucrează cu o echipă de aproximativ 30 de studenți care a produs o varietate de dispozitive, inclusiv o furculiță care face mâncarea să aibă un gust mai bogat. El a spus că a construit prototipul TTTV în ultimul an și că o versiune comercială ar costa aproximativ 100.000 de yeni (în jur de 7700 de euro)

Aplicațiile potențiale includ învățarea la distanță pentru somelieri și bucătari și jocuri de degustare și chestionare, a spus el.

De asemenea, Miyashita a purtat discuții cu mai multe companii despre utilizarea tehnologiei de pulverizare pentru dispozitive care pot aplica un gust de pizza sau ciocolată pe o felie de pâine prăjită.

Yuki Hou, 22 de ani, studentă la Universitatea Meiji, a făcut o demonstrație TTTV pentru reporteri, spunând că vrea să guste ciocolată. După câteva încercări, o voce automată a repetat comanda și jeturile de aromă au pulverizat o probă pe o folie de plastic.

„Este un fel de ciocolată cu lapte”, a spus ea. „Este dulce ca un sos de ciocolată”.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: