Prototipul este un prim pas spre ambițiosul proiect „metavers” gândit de compania Meta.

Mănușa este realizată de Meta Reality Labs și se bazează pe o tehnologie care folosește mici pungi de aer la nivelul palmei și degetelor. Aceste pungi se umflă și astfel apare senzația de atingere a unor obiecte din realitate virtuală.

Compania nu a anunțat deocamdată o dată de lansare pentru ingeniosul gadget, dar acesta este primul pas spre marele proiect pe care îl dorește Meta: realizarea unui „metavers” - spațiu virtual colectiv, în care interacționează avataruri ale unor oameni reali.

Dacă mănușa va fi comercializată pe scară largă, va fi cu siguranță apreciată, deoarece permite utilizatorilor să facă diferența între diferite materiale, care se simt altfel la atingere, cum ar fi plasticul și cauciucul.

Tehnologia haptică folosită permite perceperea senzației de atingere prin intermediul unor mișcări, vibrații sau prin aplicarea unei presiuni.

Pentru lansarea pe piață a mănușii, producătorul va trebui să facă însă unele îmbunătățiri: gadgetul să fie disponibil în mai multe dimensiuni, să nu cântărească prea mult și să fie wireless.

O primă versiune a acestei mănuși a fost realizată în anul 2015, când Facebook a prezentat prototipul pentru un singur deget, după cumpărarea companiei Oculus VR.

Pe viitor, metaversul dorit de compania Meta ar putea fi folosit pentru jocuri, educație, muncă sau participarea la evenimente virtuale. Interacțiunea se va baza pe gadgeturi precum căștile sau ochelarii VR.

Este foarte probabil ca peste câțiva ani Meta să realizeze și să vândă multe alte dispozitive pentru realitate virtuală sau realitate augmentată.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Share articol: