Rokid, o companie din China, a lansat un model de ochelari smart, ideali pentru această perioadă de pandemie. Dispozitivul poate măsura temperatura persoanelor care trec prin apropiere, scrie Phone Arena.

Peste 1.000 de exemplare de ochelari T1 Thermal Glasses produse de Rokid au ajuns deja în instituții, școli și companii din China. Dispozitivul este dotat cu un procesor Qualcomm, are un senzor infraroșu cu o cameră foto de 12 MP.

Compania care îl produce anunță că vrea deja să îmbunătățească aparatul, astfel încât să poată măsura temperatura mai multor persoane deodată. În acest fel, ochelarii inteligenți ar putea fi de mare ajutor în aeroporturi sau mall-uri.

Astfel, în doar 2 minute, gadgetul poate verifica temperatura pentru aproximativ 200 de persoane. Ochelarii pot fi utilizați și pentru recunoașterea facială.

Chiar dacă utilitatea lui este evidentă, foarte multe persoane infectate cu COVID-19 nu au deloc febră. Cel puțin în China, 50% dintre bolnavii diagnosticați cu noul coronavirus nu au avut acest simptom pe toată durata bolii.

Rokid speră să poată exporta produsul și în SUA și Europa. Compania susține că toate datele colectate sunt stocate numai local, pe aparat, nu și în cloud, astfel încât nu există un risc privind confidențialitatea.