Nokia ar putea lasa smartphone-urile pentru o piata cu potential inca incomplet exploatat. Finlandezii vor sa se apuce de productia de wearables. Compania si-a modificat recent articolele de acord si a inclus si termenul  de wearables.

Modificarea statutului Nokia  confirma astfel zvonurile conform carora finlandezii incearca o repozitionare dupa esecul rusinos in urma caruia au fost nevoiti sa isi vanda divizia de telefoane. Ar fi ultimul din nenumaratele exemple in care compania lansata in 1865, ca producator de hartie, s-a reinventat.  

Totodata, Nokia a inregistrat recent si cateva patente referitoare la dispozitive de tipul wearables. De la smartwatch-ul modular, depus in 2013 si pana la bratara capabila sa se slabeasca sau strange singura pentru a masura totul mai exact, sau gadgeturile medicale, Nokia pare sa doreasca o revenire in forta, asa cum afirma CEO-ul companiei, Rajeev Suri, inca din vara.

Deocamdata, finlandezii incep sa caute experti in domeniul medical si designeri capabili sa ridice din nou compania. Iar semnele sunt bune, daca stam sa ne gandim la noile sale gadgeturi, precum OZO!