In urma cu cateva saptamani au aparut primele zvonuri ca Nokia pregateste un produs pentru realitate virtuala - marti, compania din Finlanda a incheiat orice speculatii odata cu lansarea OZO, o camera care filmeaza la 360 de grade.

"Suntem incantati sa prezentam lumii OZO si sa definim o categorie noua a capturarii realitatii virtuale si solutiilor de playback" a declarat Ramzi Haidamus, presedintele Nokia Technologies, intr-o declaratie oferita celor de la Mashable.

"OZO tinteste sa avanseze urmatorul val de inovatii in realitatea virtuala oferind o unelta puternica in mainile profesionistilor care vor crea experiente grozave pentru oamenii din intreaga lumea. Ne asteptam ca realitatea virtuala sa imbunatateasca radical modul in care oamenii comunica si sa ne conecteze la povesti, divertisment, evenimente si intre noi" a mai spus Haidamus.

In interiorul OZO exista 8 senzori globali creati pentru a captura video 3D stereoscopic, 8 microfoane integrate capabile sa inregistreze audio spatial. Mai multe informatii vor fi dezvaluite in lunile urmatoare. OZO va fi disponibil in Statele Unite incepand cu al 4-lea trimestru.