Alături de alte companii majore de tehnologie, Google a intrat în cursa de a dezvolta metaversul și produsele relaționate cu acest concept. Potrivit unui raport recent, Google lucrează la un succesor Google Glass, prin intermediul North Inc., un producător de ochelari inteligenți pe care l-a achiziționat de curând. Înainte de fuziunea cu Google, North a dezvoltat propriii ochelari smart, ce au devenit destul de populari în industrie.

Google lucrează deja de ani buni la tehnologii care au legătură cu metaversul, iar compania spune că este pregătită să gestioneze toate aspectele care vin la pachet cu acest scop, inclusiv gestionarea datelor utilizatorilor care vor să pătrundă în acest spațiu.

Și alte companii s-au angajat în această luptă. Meta lucrează la dezvoltarea unui headset gândit special pentru metavers încă de când Facebook a achiziționat Oculus, în 2014, dar dispozitivele sunt încă prea mari și greu de integrat în activitățile zilnice.

Și Apple a produs un prototip care arată ca o pereche de ochelari de ski și toți producătorii visează să fie cei care găsesc formula câștigătoare pentru dispozitivele care vor face Internetul să fie mai prezent în viețile noastre ca niciodată.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisunile preferate pe protvplus.ro: