Apple a vandut 1.1 milioane de device-uri Apple Watch in al treilea trimestru al anului, o scadere uriasa de la 3.9 milioane de unitati cat vanduse in aceeasi perioada din 2015, conform raportului IDC.

CEO-ul Apple, Tim Cook, a contrat insa dezvaluind ca Apple va avea cele mai mari vanzari in actualul trimestru dupa ce a lansat un nou model in luna septembrie. Cook a spus, conform Telegraph, ca Apple a inregistrat vanzari record incepand cu prima saptamana din octombrie si ca a urmat o crestere neasteptat de mare.

Apple Watch, primul produs nou lansat de companie dupa ce Tim Cook a devenit CEO, a suferit insa o scadere semnificativa in 2016. Conform spuselor lui Cook, "Serie 2", noua versiune lansat in septembrie care este rezistenta la apa, are chip pentru GPS si procesor mai puternic si o noua versiune a sistemului de operare a schimbat raportul vanzarilor.

"Datele noastre arata ca Apple Watch se descurca de minune si va fi unul dintre cele mai populare cadouri de sarbatori in acest an" a declarat Cook, citat de Reuters.