The Register / Apple Watch nu isi poate da seama daca purtatorul are puls daca acesta are un tatuaj pe incheietura mainii. Atunci cand un Apple Watch se afla pe o mana tatuata, ceasul cere incontinuu parola.

Un editor de pe Reddit, guinne55fan, a remarcat aceasta problema: "Credeam ca noul meu ceas 42mm SS are un senzor de detectare care nu functioneaza. Ceasul se bloca de fiecare data cand ecranul se inchidea si imi era ceruta parola. Nu primeam notificari. Nu puteam sa imi dau seama ce e in neregula mai ales ca ceasul nu iesea din contact cu pielea.

Am decis sa il pun pe cealalta mana si a mers. Mana nu e tatuata si ceasul a ramas deblocat. Cum l-am pus in zona in care am tatuajul cu cerneala neagra, ceasul se bloca din nou".

Cei de la Apple au explicat ca iWatch-ul foloseste LED-urile pentru a detecta cat sange iti trece prin vene, dar anumiti factori pot face ca device-ul sa nu detecteze acest lucru. Nu a fost singura problema intampinata de guinne55fan.

"Per total am alte probleme care nu tin de faptul ca am tatuaj care ma deranjeaza mai mult, notificari gresite, lipsa lor pentru emailuri, pot primi apeluri pe ceas insa nu pot efectua, aceste probleme ma deranjeaza mai mult" a scris acesta initial. Conform spuselor sale ulterioare, suportul primit de la Apple l-a ajutat sa rezolve aceste probleme.