Conceptul a fost creat de un designer, Iskander Utebayev, care a gândit un model foarte interesant. Ochelarii inteligenți concepuți de el au rame negre și lentile pe care sunt proiectate informațiile de pe ecranului unui iPhone.

Aceste detalii nu sunt însă vizibile din exterior, deoarece sunt proiectate numai pe interiorul lentilelor. Astfel, doar utilizatorul ochelarilor poate vedea aceste informații.

De asemenea, el poate atinge ecranul virtual astfel creat, ca să deschidă aplicații sau să navigheze online. Practic, în acest fel ecranul virtual poate fi folosit exact la fel ca un display obișnuit de iPhone.

 

Activând Modul Sun, lentilele se transformă imediat în lentile heliomate. De asemenea, imaginea din exterior poate fi blurată, pentru ca utilizatorul să se poată concentra pe interfață, dacă dorește.

Chiar dacă ceea ce vedem este doar un concept, proiectul a fost realizat pe baza informațiilor disponibile despre ochelarii Apple.

Detalii despre tehnologia avansată pe care o va folosi Apple pe acești ochelari au apărut încă din luna mai. Vor fi lansate, probabil, două modele: unul cu rame negre și unul cu rame albe.

Pentru cineva din exterior, Apple Glasses arată ca orice pereche de ochelari, pentru că tehnologia utilizată nu va fi vizibilă.

Ochelarii vor avea propriul sistem de operare, Starboard, potrivit analistului Jon Prosser, o sursă apropiată Apple.  Ei se vor conecta cu un iPhone sau cu Apple Watch, iar gadgetul va fi lansat anul viitor, în martie sau iunie.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: