Dupa cateva luni de speculatii Apple Watch are o data oficiala de lansare. Sau, cel putin o luna exacta. Seful Apple, Tim Cook a confirmat pentru Forbes ca smartwatch-ul “va fi gata de livrare in aprilie”. “Suntem in grafic, totul merge conform planului”, a adaugat Cook, in cadrul prezentarii rezultatelor financiare pe ultimul trimestru. Seful Apple nu a ratat ocazia sa laude cel mai nou venit in gama produselor create de compania din Cupertino.

 “Asteptarile mele cu privire la Apple Watch sunt foarte mari. Il folosesc zilnic, aproape ca nu mai pot fara el”, a marturisit Cook, care a ramas impresionat de numarul celor care dezvolta deja aplicatii pentru ceasul inteligent Apple.

Pana acum se stia ca Apple Watch va fi lansat in martie, dar data avansata de Cook sugereaza ca Apple a fost nevoita sa amane putin lansarea din cauza problemelor de aprovizionare. Analistii sunt siguri ca Apple Watch va avea succes. Acestia estimeaza ca se vor vinde aproape 2,8 milioane de ceasuri inteligente Apple doar in prima jumatate a anului.

Detaliile ceasului Apple sunt in mare cunoscute, cu exceptia duratei de functionare si a pretului exact de pornire. Multi se tem insa ca Apple Watch ar putea fi un esec din cauza ca s-ar descarca foarte repede, dupa numai doua ore si jumatate. In ceea ce priveste pretul de pornire, cea mai ieftina varianta costa 349 de dolari.