Vanzarile de Apple Watch au ajuns la 4.2 milioane de unitati in al doilea trimestru din 2015 conform firmei Canalys, ceea ce a facut ca Apple sa fie pe primul loc in topul mondial al producatorilor de device-uri wearables.

Cei de la Slice Analysis spuneau luna trecuta ca Apple a vandut 20.000 de unitati de Apple Watch pe zi in Statele Unite, sugerand ca scaderea fata de prima saptamana dupa lansarea din aprilie a fost de 90%. Alti analisti au spus ca vanzarile vor fi sub asteptari.

Cei de la Canalys lauda insa smartwatch-ul. Dupa predictiile timpurii ca Apple Watch s-a vandut in 7.2 milioane de unitati in primul trimestru, acum pentru cel de-al doilea trimestru estimeaza 4.2 milioane de unitati vandute.

Astfel, Apple a depasit cu usurinta Fitbit, Xiaomi si ceilalti producatori de smartwatch-uri, in ciuda preturilor mult mai piperate ale celor de la Apple. In conditiile in care s-au vandut doar 720.000 de device-uri Android Wear in tot anul 2014, nu e deloc surprinzator.

"Apple Watch este cel mai sofisticat smartwatch de pana acum si s-a dovedit a fi popular printre fanii Apple din lume" a declarat Chris Jones, vice-presedinte si analist principal la Canalys. Acesta spune insa ca Apple Watch 2 trebuie sa aduca multe imbunatatiri pentru a fi un hit cu adevarat: "Apple si ceilalti producatori au in continuare mari provocari in a face smartwatch-uri care sa fie hit. Imbunatatiri in ceea ce priveste performanta, durata de viata a bateriei si integrarea senzorilor trebuie sa faca modelele viitoare mai atragatoare, dar calitatea aplicatiilor third-party vor determina daca Apple Watch va fi un succes pe termen lung."

Apple nu a dezvaluit pana acum date oficiale despre vanzarile de Apple Watch, insa raportul pentru al treilea trimestru urmeaza sa fie publicat. Se asteapta sa fie anuntat ca au fost vandute aproximativ 50 de milioane de iPhone-uri in aceasta perioada de 3 luni, ceea ce ar insemna o crestere de 40% fata de anul precedent.