Jeffrey Macesin, un barbat canadian din Pincourt, le-a povestit celor de la CTV News cum a fost oprit de Politie pentru ca folosea Apple Watch-ul in timp ce se afla la volan - el a primit o amenda de 120 de dolari si 4 puncte de penalizare.

Macesin spune ca telefonul sau era in ghiozdan, conectat la playerul auto si el crede ca Politia l-a vazut ca 'sarea' o melodie in timp ce mana sa era pe volan.

Macesin spune ca in procesul verbal s-a specificat ca sanctiunile se incadreaza in Codul Rutier din Quebec, sectiunea 439.1, care spune: "Nicio persoana nu poate, in timp ce conduce un autovehicul, sa foloseasca un device ce poate fi tinut in mana ce include o functie de telefon". Apple Watch-ul nu este un telefon, fiind dependent de un iPhone. Dar are o aplicatie de telefonie si abilitatea de a efectua si primi apeluri prin microfon si speaker cand e conectat la iPhone.

"Nu este un device ce este tinut in mana, este un ceas" spune Macesin, cel care si mentioneaza ironic ca foloseste Waze. "Stii, se afla pe incheietura mea. Aici devine totul controversat. Cred ca trebuie sa se vorbeasca despre asta". Macesin a contestat sanctiunile.