Samsung nu a asteptat inceperea targului Mobile World Congress de la Barcelona si a anuntat noile sale ceasuri, Gear 2 si Gear 2 Neo. Ele sunt mai usoare si mai subtiri decat modelul precedent, insa cei de la Samsung au pus pe ele o versiune de Tizen, in loc de Android. Asadar, simultan cu schimbarea de sistem de operare, din numele noilor gadgeturi dispare cuvantul Galaxy, pentru ca ele nu mai sunt produse cu Android, scrie gsmarena.

Compania din Coreea de Sud nu a spus de ce a schimbat sistemul de operare si nici daca aplicatiile de pana acum de pe Gear vor putea fi folosite si pe Gear 2. 

Bateria este mai mica decat in cazul variantei precedente, Samsung Galaxy Gear

Samsung Gear 2 are un ecran Super AMOLED de de 1,63 inch la rezolutia 320x320 si un procesor dual-core la 1 GHz. Exista mai multi senzori pentru cei interesati sa isi monitorizeze sanatatea, inclusiv unul care detecteaza ritmul cardiac. Apoi, prin portul Infrarosu, puteti controla mai multe produse electrocasnice din casa. Ceasul inteligent are si Bluetooth.

Samsung Gear 2 a primit o baterie un pic mai mica decat versiunea precedenta Galaxy Gear, de 300mAh fata de 315mAh, insa nu putem trage concluzii prea multe din asta, pentru ca si sistemul de operare s-a schimbat, iar Tizen s-ar putea sa se descurce mai bine decat Android. Compania spune ca bateria va fi suficienta pentru 2-3 zile de utilizare normala si chiar 6 zile de utilizare scazuta.

Varianta Samsung Gear 2 Neo este mai usoara, 55 de grame fata de 68g, totusi ii lipseste camera HD de 2 MP.

Ambele ceasuri inteligente sunt rezistente la apa si la praf. Ele vor putea fi cumparate din aprilie din intreaga lume, insa deocamdata pretul nu a fost dezvaluit de producator.

Mai multe despre Samsung Gear 2 si Samsung Gear 2 Neo vom afla la Mobile World Congress de la Barcelona, incepand de pe 24 februarie.