Aromoterapia este o tehnică veche de cel puțin 5.000 de ani, care a căpătat multă notorietate în ultimii 20 de ani și în Europa, dar bazele acestei terapii au fost puse de către chimistul francez René-Maurice Gattefossé.

Așadar, iată beneficiile pe care uleiurile esențiale în aromoterapie le aduc persoanelor deschise pentru a le încerca.

1. Mirosul este esențial

Știai că alegerile pe care le faci sunt influențate de miros? Femeile de exemplu, își aleg partenerul pe baza feromonilor emanați. În acest fel, femeile știu că pot avea copii cu aceștia, pe care să-i nască sănătos, contribuind inconștient la perpetuarea speciei. E biologie pură, dar și multă chimie la mijloc, iar dacă știi acest lucru îți dai seama cât de important este mirosul în viața noastră.

Un simplu miros îți poate trezi amintiri și emoții nebănuite. Folosind uleiurile esențiale îți poți influența conștient starea emoțională, mentalul și fizicul. Un difuzor pentru uleiuri esențiale îți asigură un somn liniștit, o atmosferă relaxantă și destinsă. Atmosfera contează. Iar dacă iubești băile lungi, înainte de a te culca diluează într-o bază pentru baie patru picături de ulei esențial de lavandă și două picături de mușetel. Acestea luptă împotriva anxietății si calmează psihicul.

2. Uleiurile esențiale scad angoasele

Starea de bine este îmbunătățită prin aromoterapie. De altfel, uleiurile esențiale sunt cunoscute pe scară largă datorită acestui prim beneficiu. Folosește uleiul esențial de levănțică, ylang-ylang, grapefruit, mușețel roman, portocale, iasomie, patchouli sau geraniu. Atacurile de panică pot fi de asemenea manageriate mai ușor cu ajutorul uleiului de chiparos și eucalipt.

3. Uleiurile esențiale reduc migrenele

Durerea de cap și chiar și mahmureala pot să treacă cu ajutorul aromoterapiei. Cele mai comune uleiuri pentru îmbunătățirea somnului și reglarea ritmului circadiac sunt: mușețelul, iasomia, lavanda și ylang ylang-ul.

4. Sistemul digestiv este vizibil îmbunătățit

Aromoterapia este folosită, inclusiv pentru a îmbunătăți sistemul digestiv. În general, uleiurile esențiale pe bază de citrice pot rezolva cu succes majoritatea problemelor digestive. De la atenuarea constipației, până la eliminarea balonării și flatulenței, acestea reușesc să accelereze metabolismul, astfel încât alimentele să fie digerate mai ușor. Cele mai potrivite uleiuri pentru ameliorarea problemelor digestive sunt ghimbirul, mușețelul, salvia, feniculul ori lavanda.

5. În feng shui uleiurile esențiale sunt prioritare

Știm deja cât de mult contează pentru cultura orientală feng shui-ul, iar uleiurile esențiale fac deja parte din această practică străveche.

Așadar, folosește în partea de sud a casei uleiul de jojoba și ghimbir pentru recunoaștere și încredere. În vest, în colțul copiilor  este recomandat să folosești cuișoarele, iasomia și uleiul de santal. Pentru nord alege cimbrul, lămâia sau mandarinul, care stimulează domeniul profesional și vocațional. Pentru est, un punct foarte important din casă, care guvernează domeniul familiei și cel al sănătății, utilizează coriandrul, menta, cimbrul și uleiul esențial de pin.

6. Îmbunătățește sistemul respirator

Aromoterapia îmbunătățește considerabil sistemul respirator. De la simple răceli până la probleme respiratorii cauzate de diverse alergii, uleiurile esențiale pot fi folosite ca remedii adjuvante. Formele minore de gripă pot dispărea rapid cu un kit de uleiuri naturale formate din arbore de ceai, bergamotă, eucalipt, rozmarin, scorțișoară și geranium. De asemenea, compușii chimici din măghiran dulce, chiparos și brad pot gestiona simptomele respiratorii cauzate de răceală sau gripă sezonieră.

În concluzie, uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru rezolvarea diverselor stări psihice sau fizice prin care oricine trece de-a lungul timpului. Încearcă și s-ar putea să te îndrăgostești iremediabil de aromoterapie.

Sursă foto: Pexels.com