Sunt peste 260 de milioane de telefoane mobile in Europa, iar unul din trei este un smartphone. Tot mai multi oameni sunt dispusi sa cheltuiasca mai mult pentur a avea un telefon de ultima generatie. Iata-le pe cele mai noi.

Cu o cota in unitati volum de peste 17%, Marea Britanie este cea mai mare piata pentru smartphone-uri din Europa, urmata de Germania, Austria si Elvetia, cu 16% in total.

Pretul mediu al unui telefon mobil in Europa a crescut anul trecut cu 8%, la 200 de euro. In acest context "benefic" pentru tehnologie, targul de la Barcelona, Mobile World Congress, scoate in evidenta trendurile anului in privinta smartphone-urilor.

Procesoare mai puternice

Fujitsu anunta un ultra-smartphone cu display de 4,6 inch, procesor quad-core si camera de 13 MP. Produsul se va numi Courtyard CY15 si va avea instalata ultima versiune a sistemului de operare dezvoltat de Google, Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Smartphone-ul va fi echipat cu un procesor quad-core cu o frecventa de 1,5 GHz si chipset NVIDIA Tegra 3. Gadgetul va fi rezistent la apa si la praf. 

Telefoane cu display mai mare

LG anunta Optimus 4X HD cu un display de 4,7 inch. 

Producatorul coreean vine la Barcelona cu o noua versiune pentru primul smartphone dual-core din lume, LG Optimus 2X. Noul model are un display True HD IPS de 4,7 inch cu o rezolutie de 1280 X 720 pixeli. Aparatul are o grosime de 8,9 mm.

Console de jocuri performante

Xperia Play se lanseaza in martie si va avea preinstalate numai putin de 50 de jocuri. Este de fapt ceea ce Sony a numit "PlayStation Phone", iar pentru pasionatii de gaming va fi o adevarata nebunie.

Share articol: